23948sdkhjf

Corona blev sidste søm i Libratones konkurs

Efter at have kørt med to- og trecifrede millionunderskud igennem flere år, ramte corona og trak tæppet endeligt væk under danske Libratone, der er kendt for deres produktion og salg af højttalere og headsets.

Læs også: Milliardær er gået konkurs med energidrik

Det fortæller konkursboets kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Electronic Supply.

- Virksomheden var midt i en turn around, og der har været investeret massivt i at få virksomheden rentabel. Man regnede også med, at det var tæt på at gå. Men i og med at markederne i Danmark og Nordeuropa, som er virkelig vigtige for virksomheden, lukkede helt ned under corona, så kørte omstruktureringen og redningsplanen af sporet, siger Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Tocifret millionindsprøjtning
På CVR-registeret fremgår det, at virksomheden – som Anders Hoffmann Kønigsfeldt fortæller – har fået tilført kapital talrige gange i virksomhedens levetid. 

I årene 2010 til 2013 blev der skudt penge i virksomheden hele otte gange til en samlet værdi af over to millioner kroner.

I sommeren 2014 lagde en kinesiske investorgruppe, der samtidig overtog ledelsen af virksomheden, hele 29 millioner kroner i Libratones genopretning.

Alligevel var det ikke nok for Libratone, der i de efterfølgende år leverede trecifrede millionunderskud op mod 137 millioner kroner, da underskuddet var størst i 2016.

Libratones underskud efter skat

2012: -15 millioner kroner

2013: - 22,5 millioner kroner

2014: - 111 millioner kroner

2015: - 110 millioner kroner

2016: - 137 millioner kroner

2017: - 127 millioner kroner 

2018: - 135 millioner kroner

Kilde: CVR-registeret

Det fremgår af Libratones regnskaber på CVR-registeret.

Nu skal virksomheden på nye hænder, og kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt er optimistisk.

- Det er stadig en attraktiv virksomhed med gode produkter, så vi vi arbejder på at få virksomheden solgt som helhed dvs. med varelager, rettigheder, design og så videre. Vi er i dialog med mange forskellige fra mange steder i verden, siger han til Electronic Supply.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.083