23948sdkhjf

De vil sælge 80.000 æg på aktier i nyt corona-projekt

Det økologiske Amager-gartneri Seerupgaard kaster sig ud i et nyt og anderledes corona-projekt. Virksomheden vil sælge 80.000 æg fra et nyt, mobilt hønsehus på forhånd – som æg-aktier.

Ideen er, at alle interesserede kan købe en ægaktie og få 10 friske græsæg hver uge i 75 uger.

Seerupgaard havde gennem halvandet år arbejdet med at blive klar til at sætte gang i et mobilt hønsehus, så gartneriet kunne lave økologiske græsæg til blandt andre en lang række danske restauranter. En stor del af æggene skulle sælges på faste afsætningsaftaler til restauranter i København. 150.000 æg var allerede afsat via forhåndsaftaler, men så kom corona, og Seerupgaard måtte slå bak med bestillingen af hønsehuset.

- Vi vil stadigvæk gerne have høns i et mobilt hus. De vil kunne hjælpe os i vores grøntssagssædskifte, de kan flyttes rundt i marken og hjælpe os med at dyrke bedre grøntsager, samtidig med at hønsene har et fantastisk frit liv, siger Marc Seerup Hansen fra Seerupgaard i en pressemeddelelse.

- Når vi dyrker vores grøntsager, er der altid rester tilbage på marken. Det er guf for hønsene, der samtidig rydder op i kållarver og andre hønselækkerier. Og så giver det gode æg, når hønsene altid har adgang til grønt lige uden for døren, supplerer hans kone, Neel Seerup Hansen.

Crowdfunding
Da restauranterne lukkede og dermed ikke kunne gennemføre deres afsætningsaftaler, besluttede Seerupgaard sig for at lave sin egen crowdfunding og sælge æg-aktier. Målet er at sælge 80.000 æg i løbet af denne uge.

- Hvis vi kommer over 80.000 solgte æg, tør vi helt sikkert sætte i gang, for så har vi vished for, at en pæn del af de æg, der vil blive lagt i rederne i det mobile hønsehus over de næste par år, allerede har destination på et spisebord og ikke i en skraldespand, fortæller Marc Seerup Hansen.

En æg-aktie er en aktie, der løber i op til to år, hvor udbyttet bliver udbetalt i æg.

- Når restauranterne igen vil købe æg, så er vi i gang med produktionen takket være hjælp fra dem, der vælger at støtte projekt græsæg nu ved at købe en æg-aktie, siger Marc Seerup Hansen.

- Det drejer sig om 8.000 bakker æg fordelt på afhentning over perioden. Folk spiser jo alligevel æg, og her kan man samtidig hjælpe Seerupgaard og de københavnske restauranter med at holde gang i hjulene. Det er jo egentlig kun lige over 100 husholdninger der skal have en bakke med æg om ugen, og så er vi i gang. Eller 8.000, der køber én enkelt bakke, nævner han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11