23948sdkhjf

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

For en uge siden fik restauranter, cafeer og værtshuse lov til at åbne igen efter corona-nedlukningen. De har klaret det tilfredsstillende, siger politiet.

Det var med helt nye retningslinjer, at cafeer, restauranter og værtshuse åbnede mandag i sidste uge.

Der er blandt andet kommet afstandskrav, rengøringskrav, krav til skiltning og krav til åbningtider. 

Og de krav har restaurationsbranchen været gode til at overholde, siger Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

- Vi har helt generelt kun har rosende ord at sige om, hvordan restaurationerne har håndteret det. Og vi er rigtig tilfredse, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Politiet har ifølge ham lavet rigtig mange tilsyn - omkring halvtreds i døgnet - i hele politikredsen, der dækker Odder, Aarhus, Randers, Grenå og alt imellem. Og de har hverken uddelt bøder eller sigtelser.

Der har været enkelte steder, hvor de har været nødt til at vejlede.

- Men det er i småtingsafdelingen, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Der har været lidt med skiltningen og nogle borde, der skulle flyttes længere fra hinanden. Og de har været lynhurtige til at rette til, tilføjer han.

Hos Horesta, der varetager restaurationernes og attraktionernes interesser, oplyser de, at 60 procent af deres medlemmer var klar til at åbne sidste mandag, ti procent kunne være det inden udgangen af maj, og de resterende 30 procent skal bruge længere tid på at blive klar.

De har endnu ingen tal, der viser, hvor besøgte restaurationerne og attraktionerne har været den første uge, men deres fornemmelse er, at de har haft færre kunder end normalt.

- Min fornemmelse er, at der har været rigtig godt gang i den nogle steder, og andre steder har der ikke været det. Hvis du ligger et sted, hvor du er vandt til turister, er det udfordrende, siger Jakob Beck Wätjen, der er formand for Horesta i Midtjylland, til TV2 Østjylland.

Han oplever ligesom politiet, at det har været nemt for branchens at forstå de nye regler, og Horesta har også selv lavet et online kursus for deres medlemmer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11