23948sdkhjf

Konkurs-ramte Libratone er solgt

Højttalerproducenten Libratone, der gik konkurs tilbage i maj måned, er blevet solgt.

Det oplyser kurator i boet Anders Hoffmann Kønigsfeldt overfor Electronic Supply.

Køberen er endnu unavngiven, idet man selv vil melde købet ud, men kurator oplyser, at der er tale om et dansk selskab, der er ejet af kinesere, der er relateret til de tidligere ejere.

- Virksomheden fortsætter altså i vidt omfang fra Danmark, men, som hidtil, med kinesiske ejere, lyder det fra Anders Hoffmann Kønigsfeldt i en mail til Electronic Supply.

Han fortæller, at køber er ved at få en række formelle forhold på plads, hvorefter de selv vil orientere om salget over for offentligheden.

- Det er glædeligt, at det er lykkedes at sikre at virksomheden kan videreføres, så kunderne også i fremtiden kan få glæde af Libratones produkter, lyder det fra Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Sagen kort
Danske Libratone blev erklæret konkurs 6. maj 2020.

Forud lå en stribe år med underskud - blandt trecifrede millionminus i de seneste fire regnskabsår. Så kom corona og tog endeligt livet af den redningsplan, som var søsat for at redde Libratone, fortalte kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Electronic Supply.

Virksomheden er stiftet i december 2009 og blev til en start styret af to direktører hhv. Tommy Andersen og Søren Louis Andersen.

I juni 2014 trådte en kinesisk investorgruppe ind i virksomheden, og herfra begyndte de trecifrede underskud at følge. 

Fra 2013 til 2014 skete der et massivt dyk i underskuddet fra 22 millioner kroner til 111 millioner kroner efter skat. Det fremgår af virksomhedens regnskaber på CVR-registeret. 

 Kurator fortalte tilbage i maj, at han regnede med et hurtigt salg af Libratone, og det er - her en måned efter - altså gået i opfyldelse. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078