23948sdkhjf

Coops bagland: Nødråb fra lager-ansatte skal tages alvorligt

Bestyrelsen i Coop tager klager fra overvågede og pressede lagerarbejdere op om to uger. Valgte fra Coops landsråd forventer svar til medlemmerne.

Det her skal tages alvorligt.

Sådan lyder reaktionen fra dele af Coops bagland efter et nødråb fra ansatte på koncernens lager i Hasselager ved Aarhus. Lagerarbejderne klager over systematisk overvågning, urimeligt arbejdspres og forfølgelse af ansatte.

- Hvis forholdene er, som de beskrives i brevet, så er det forhold, som Coops ansatte ikke skal udsættes for. Det er vigtigt, at vi tager det her meget alvorligt, siger Jean Thierry, der er formand for Dagli’Brugsen i Bispeparken i København og sidder i Coops landsråd, til Fagbladet 3F.

Han lægger vægt på, at en virksomhed af Coops støbning har et særligt ansvar.

- Det er især vigtigt, fordi vi er en kooperativ virksomhed ejet af medlemmerne. Medarbejderne er en meget vigtig og ligeværdig del af Coop.

- Jeg har selv oplevet at være på en arbejdsplads med dårligt psykisk arbejdsmiljø, hvor ledelsen ikke lyttede, og det skal ikke ske i Coop, siger Jean Thierry.

Coop er ejet af 1,8 millioner medlemmer i Danmark. Landsrådet har 126 medlemmer, valgt i hele landet og er Coops øverste organ.

- Nu skal vi finde ud af baggrunden for henvendelsen. Jeg forventer, at bestyrelsen leverer et svar på medarbejdernes spørgsmål, og sikrer at der er dialog, og at forholdene er eller kommer i orden. Så får vi at se, om det giver anledning til at tage det op i Landsrådet, siger Jean Thierry.

Ane Riise-Knudsen, der er formand Superbrugsen i Nørre Alslev, har også modtaget brevet fra lagerarbejderne og forventer, at bestyrelsen tager hånd om problemerne.

- Når medarbejderne vælger at gå til Landsrådet, er det formentlig, fordi de føler, at de står alene, efter at tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant er blevet bortvist fra lageret, siger Ane Riise-Knudsen.

- Vores opgave er i første omgang at sikre, at sagen bliver drøftet det relevante sted, og vi har fået at vide af Coops formand Lasse Bolander, at han vil tage det op i bestyrelsen, siger Ane Riis-Knudsen, der understreger, at hun ikke kender til de konkrete detaljer.

Fagbladet3F erfarer, at bestyrelsesformand Lasse Bolander har udbedt sig en frist til den 23. juni, hvor Coop Danmarks bestyrelse mødes næste gang. Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Lasse Bolander.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125