23948sdkhjf

Netto kalder landsretsdom "vigtig afgørelse"

Anne Black har netop fået medhold i en fire år lang sag mod Salling Group, som keramikeren havde anklaget for at kopiere designet på tre af hendes produkter.

En tilkendt erstatning på 1,5 mio. kr. i Sø- og Handelsretten blev i Østre Landsret reduceret til 300.000 kr. for Salling Groups brud på markedsførings- og ophavsretsloven, da åbenbart lidt for vellignende produkter blev solgt i landets Netto-butikker.

Efter Sø- og Handelsrettens afgørelse sidste år ankede Salling Group til landsretten, som har kigget på kopisagen igen.

- Netto støtter et højt ophavsretligt beskyttelsesniveau for brugskunst, og vi har i Danmark et meget højt beskyttelsesniveau. Men vi ankede, fordi en ophavsretlig beskyttelse af et så velkendt og udbredt produkt som en ensfarvet, rund vase vil sætte en helt ny standard for, hvornår man kan få ophavsret og i praksis gøre det meget vanskeligt for andre designere og forhandlere som os at vide, hvornår vi krænker ophavsretten. Derfor er landsrettens afgørelse vigtig, og den er vi på mange måder tilfredse med, siger Nettos direktør, Michael Løve, i en pressemeddelelse efter dommen.

Østre Landsret har lempet den tidligere dom fra Sø- og Handelsretten. Selv om Salling Group og leverandøren bag produkterne, Ronald A/S, ikke længere behøver destruere produktlageret, må de stadig ikke sælges eller markedsføres.

Desuden har landsretten fundet markedsføringen lige lovlig frisk, da den var nærmest identisk med Anne Blacks.

- Selvom vi på ingen måde ønsker at sælge produkter, der udnytter andres designindsats, medgiver vi også, ligesom vi har gjort tidligere, at vi i markedsføringen er kommet tæt på i denne sag. Det anerkender vi og beklager, siger Michael Løve i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109