23948sdkhjf

Vurdering: De danske shoppingcentres værdi vil styrtdykke

Detailhandlen i hele verden er presset lige nu, og når huslejerne falder, så falder også indtægterme for de danske shoppingcentre. 

Og ejerne af centrene står af den grund til at tabe milliarder på deres investeringer i de kommende år, skriver Finans med henvisning til en ny tysk undersøgelse, der vurderer, at værdien af de danske shoppingcentre vil falde med 30 pct. 

Undersøgelsen er lavet af kapitalforvaltningsfirmaet DWS, der har særligt fokus på shoppingcentre, og Simon Wallace, der er DWS' analysechef for alternative investeringer, vurderer, at stigende arbejdsløshed og en lav forbrugertillid blandt kunderne vil sætte en dæmper på forbruget en rum tid endnu.   

Blandt de danske centre er der dog stadig optimisme, fortæller Finans, der har talt med både Dades og Danske Shoppingcentre, der er ejet af ATP og Danica.

- Der er ikke noget i vores strategi, der ændrer sig pga. det her. Men der er måske nogle ting, der kommer til at ske lidt hurtigere, fordi nogle er lukket, siger Jesper Faurholdt, adm. direktør i Danske Shoppingcentre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172