23948sdkhjf

Kims satte ny salgsrekord, men råvarerne drillede

Salget af chips og snacks med navnet Kims gik sidste år så godt, at Orkla Confectionary & Snacks Danmark, der står bag brandet, kunne notere sig en ny omsætningsrekord. Omsætningen blev på godt 753 millioner kroner, en stigning på 33 millioner i forhold til året før.

På bundlinjen gik det knap så godt - her blev resultatet 12 millioner kroner dårligere og landede på 121 millioner kroner.

Ikke overraskende er der derfor en smule mere gejst i stemmen hos direktør Kim Munk, når talen falder på toplinjen.

- Toplinjen er vi glade for. Der er en flot fremgang, og vi er lykkedes på mange parametre. Både herhjemme og på eksportmarkedet er vi gået frem på både chips, snacks og nødder, og der er kommet nye kunder til hos udenlandske supermarkedskæder. I Danmark får vi ikke mange kunder, men det skyldes jo mest, at vi i forvejen har et godt, bredt tag i markedet, påpeger han.

Ud over et øget salg af de traditionelle Kims-produkter kan direktøren også glæde sig over, at virksomheden med succes har lanceret flere nye produkter i konfekturekategorien, eksempelvis Smash, der er chokoladeovertrukne majssnacks. De har ifølge Kim Munk været en bragende succes i Norge og Sverige og er nu altså også på det danske marked.

Også brexit drillede
Hvad angår bundlinjen og faldet på 12 millioner kroner er Kim Munk stadig glad, bare på et lidt lavere niveau.

- 121 millioner er jo en flot indtjening. Den lever bare ikke op til de forventninger, vi havde. Det skyldes ikke mindst, at omkostningerne blev større, end vi synes godt er. Blandt andet var der højere priser på nødder og kartofler, og det er jo det tunge for os.

- Desuden har vi i årets løb været nødt til at reinvestere en hel del og se på flaskehalsene. Der er blandt andet investeret i udstyr til palletering og specialindpakning af miniposer, nævner Kims-bossen, som ifølge 2019-regnskabet investerede for godt 30 millioner kroner.

Også den langstrakte brexitproces spiller ifølge Kim Munk ind på bundlinjen:

- Brexit har drillet os. Sidste år blev der meldt tre datoer ud for brexit, og det betød, at vi tre gange forsøgte at bygge lagre op i England, lige som alle andre. Det koster noget hver gang.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156