23948sdkhjf

Politi: International bande bag sprængning i Ålsgårde

Tre mænd er fængslet for at sprænge hæveautomat i luften. De mistænkes for lignende forbrydelser i Europa.

Tre mænd og en kvinde, der mistænkes for at sprænge en hæveautomat i Ålsgårde i luften, mistænkes for lignende forbrydelser i blandt andet Tyskland og Schweiz.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 01.30 natten til tirsdag blev Ålsgårdecentret nord for Helsingør rystet af en eksplosion. En hæveautomat var sprængt i stykker, og skærm og panel fra automaten var blevet fjernet.

Sammen med Nationalt Efterforskningscenter og Særlig Efterforskning Øst lykkedes det efter en intens efterforskning Nordsjællands Politi at anholde tre mænd og en kvinde i sagen.

Der er tale om to mænd på 42 år, en mand på 26 år og en 25-årig kvinde. De blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. De er alle fire rumænske statsborgere.

De tre mænd blev varetægtsfængslet til 15. juli, mens kvinden blev løsladt af dommeren, da hun tilsyneladende har spillet en mindre rolle i sagen. De nægter sig skyldige.

- De tekniske undersøgelser har foreløbig vist, at det ikke er lykkedes gerningsmændene at få noget udbytte. Men der er alligevel tale om en meget alvorlig sag, hvor der blandt andet er blevet brugt eksplosivstoffer, og det peger klart i retning af, at vi har med en grundigt planlagt handling at gøre, fortæller efterforskningsleder i Nordsjællands Politi Henrik Gunst i pressemeddelelsen.

De fire er da heller ikke ukendte i politiets registre rundt om i Europa. De sættes i forbindelse med sprængninger i blandt andet Tyskland og Schweiz.

- De internationale bånd i sagen viser, at det ikke er første gang, de formodede gerningsmænd er mistænkt for lignende forhold, udtaler Henrik Gunst. 

- Det betyder, at vi nu skal til at samarbejde med politimyndighederne i de pågældende lande for at finde ud af, om der tegner sig et mønster for, hvordan de sigtede har planlagt og udført de sprængninger, som vi formoder, at de står bag.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125