23948sdkhjf

Danskernes forbrug stiger igen

Men forbruget er stadig lavere end før corona-pandemien, viser ny undersøgelse.

YouGovs globale tracking-undersøgelse, som på ugebasis undersøger ændringerne i forbrugernes ønsker, indkøbsvaner og levevis i forhold til Covid-19-pandemien, afslører nu, at forbruget er begyndt at stige igen. 

Det fortæller YouGov i en pressemeddelelse. 

Siden slutningen af marts og frem til maj angav i snit 40 procent af forbrugerne, at de brugte færre penge på personligt forbrug i fysiske butikker på grund af coronavirus, mens omkring 15 procent brugte mindre på nettet.

Anden uge i juni er andelen som forbruger mindre i de fysiske butikker imidlertid faldet fra 40 procent til 24 procent. Mens udviklingen i onlineforbruget på trods af en svagt nedadgående udvikling er væsentligt mere stabilt. 

Selvom færre danskerne nu forbruger mindre i de fysiske butikker, er tøjbranchen stadig hårdt ramt.

Næsten hver tredje dansker (30 procent) bruger færre penge på tøj, mens kun 7 procent bruger mere. Det er især de unge, som er begyndt at bruge flere penge på tøj. 16 procent af de 18-29 årige bruger nu flere penge på tøj sammenlignet med april og maj..

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er en del af YouGovs globale tracking-undersøgelse om coronavirus.

Undersøgelsen er baseret på interview med 1000 repræsentativt udvalgte personer pr. uge i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 11. marts til 10. juni 2020.

YouGovs tracking-undersøgelse om coronavirus i Danmark og store dele af verden undersøger ændringerne i forbrugernes ønsker, indkøbsvaner og levevis på ugebasis. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109