23948sdkhjf

Fødevarekontrol: Supermarked får sur smiley og 20.000 i bøde

Da Kvickly i Nordborg tidligere på måneden havde besøg af fødevarekontrollen, endte det med en sur smiley og en klækkelig bøde på 20.000 kr. fra kontrollanten til butikkens delikatesseafdeling.

Bøden skyldes uhygiejniske forhold under produktion af sandwiches.

"I afdelingen opbevares stikvogn med fødevarer til produktion af bl.a. sandwich. Stikvognen med fødevarer står under hele produktionen, som foregår i 3-4 timer, udenfor køl. Omgivelsestemperaturen ved stikvognen er målt med Fødevarestyrelsens kalibrerede temometer til 17,8 grader," står der blandt andet i kontrolrapporten.

De anvendte fødevarer havde også for høje temperaturer under processen.

Temperaturen i 1,5 kg. forstegt kebab var 9,8 grader, en tilsvarende mængde kogt/stegt kyllingebryst i tykke skiver måltes til 12,1 grader, og et halvt kilo roastbeef i skiver var 13,6 grader.

Over for JydskeVestkysten erkender Lars G. Andersen, direktør for Brugsen for Als og Sundeved, som Kvickly Nordborg er en del af, at det er helt i orden, at Kvickly får et rap over nallerne for fejlen.

-  En ny medarbejder havde ikke tænkt tanken, at det ville være galt ikke at have det på køl, når det ikke blev brugt, forklarer han til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125