Fødevarekontrol: Supermarked får sur smiley og 20.000 i bøde
Da Kvickly i Nordborg tidligere på måneden havde besøg af fødevarekontrollen, endte det med en sur smiley og en klækkelig bøde på 20.000 kr. fra kontrollanten til butikkens delikatesseafdeling.
Læs også: Hård kritik af dyr fødevarekontrol - styrelse afviser
Bøden skyldes uhygiejniske forhold under produktion af sandwiches.
"I afdelingen opbevares stikvogn med fødevarer til produktion af bl.a. sandwich. Stikvognen med fødevarer står under hele produktionen, som foregår i 3-4 timer, udenfor køl. Omgivelsestemperaturen ved stikvognen er målt med Fødevarestyrelsens kalibrerede temometer til 17,8 grader," står der blandt andet i kontrolrapporten.
De anvendte fødevarer havde også for høje temperaturer under processen.
Temperaturen i 1,5 kg. forstegt kebab var 9,8 grader, en tilsvarende mængde kogt/stegt kyllingebryst i tykke skiver måltes til 12,1 grader, og et halvt kilo roastbeef i skiver var 13,6 grader.
Over for JydskeVestkysten erkender Lars G. Andersen, direktør for Brugsen for Als og Sundeved, som Kvickly Nordborg er en del af, at det er helt i orden, at Kvickly får et rap over nallerne for fejlen.
- En ny medarbejder havde ikke tænkt tanken, at det ville være galt ikke at have det på køl, når det ikke blev brugt, forklarer han til avisen.