23948sdkhjf

Koldskålssalget når nye højder i sommervarmen

Mejerigiganten Arla oplever det næstbedste koldskålsforår i nyere tid.

Forårsvejret har vist sig fra sin lune side i år. I april, maj og juni 2020 har danskerne kunne nyde godt af varme temperaturer og det højeste antal solskinstimer nogensinde ifølge DMI.

Og i takt med at temperaturerne stiger, og solen skinner fra en skyfri himmel, stiger danskernes lyst til koldskål markant, fortæller Arla i en pressemeddelelse. 

Og sammenhængen mellem godt vejr og salget af koldskål er ikke til at tage fejl af, når man ser på Arlas koldskålssalg i april, maj og juni 2020.

Der blev nemlig solgt ikke mindre end 6,54 mio. liter koldskål til danskerne. Til sammenligning blev der i samme periode sidste år solgt 5,59 mio. liter koldskål.

Hos Arla, der er en af landets største koldskålsproducenter, glæder de sig over det dejlige sommervejr:

- For rigtig mange danskere er en skål kølig koldskål med knasende kammerjunkere indbegrebet af sommer og den oplagte spise i sommervarmen. Vi kan se, at koldskålssalget de seneste tre måneder er hele 17 procent højere end samme periode sidste år, og det flugter med forårets solrige og lune vejr, siger Ditte Søndergaard Nielsen, ansvarlig for koldskål i Arla.

- Årets koldskålssalg er faktisk det næstbedste i nyere tid – kun overgået af 2018, hvor vejret var usædvanligt varmt og solrigt, hvilket fik koldskålssalget til at slå alle rekorder, tilføjer hun. 

Salget af koldskål i Danmark:

  • Fra uge 14 til uge 24 i 2019 blev der solgt 5.594.559 liter Arla-koldskål
  • Fra uge 14 til uge 24 i 2020 blev der solgt 6.546.009 liter Arla-koldskål
  • Det er en stigning på 17 procent fra 2019 til 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094