23948sdkhjf

Onlinesupermarked er klar på dronelevering

En ny aftale, der udvider dronepiloters mulighed for at flyve med de ubemandede fartøjer, vil på sigt kunne revolutionere logistikbranchen. 

Og når det sker, står Nemlig.coms direktør, Stefan Plenge, klar til at udnytte teknologien, som han følger nøje. Det fortæller han i et interview med Finans.

- Med droner bliver omkostningerne til levering nedbragt betydeligt. Det vil også betyde, at det bliver endnu mindre vigtigt, hvor du vælger at bo i Danmark. Og det åbner for nogle virkelig interessante perspektiver for, hvordan vores samfund vil udvikle sig, siger han til mediet.

Nemlig.com dækker allerede over 80 pct. af landet, og med lettere mulighed for at anvende droner vil der være potentiale til at få de sidste husstande med. 

Droneaftalen er den første af sin art i Skandinavien og går i korte træk ud på at lade droner flyve uden for pilotens synsvidde "side om side med den traditionelle bemandede flytrafik", som aftalens parter skriver i en pressemeddelelse om aftalen.

- Denne teknologi har et stort potentiale for både det danske samfund og erhvervsliv. Det handler om at udnytte det store potentiale i droner til at hjælpe os med at løse en række vigtige opgaver autonomt på en sikker, effektiv og ikke mindst miljøvenlig måde, siger Teit Silberling, kommerciel chef i UAS Denmark, den nationale droneklynge og det internationale testcenter.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141