23948sdkhjf

Intrnational ur-koncern fyrer efter corona

For først gang i 30 år må schweiziske Swatch-group fyre medarbejdere. Op til 2.400 skal spares væk, fordi koncernen for første gang er kommet ud med et underskud i første halvår.
Swatch Group bebuder en større fyringsrunde efter selskabet i forbindelse med halvåret præsenterede det første underskud nogensinde. Urkoncernen regner dog med overskud for hele 2020. Foto: Georgios Kefalas/AP Foto: Georgios Kefalas/AP

Den schweiziske urkoncern Swatch Group AG planlægger at skære 2400 stillinger væk. Det er den største fyringsrunde i mere end 30 år. 

Det skriver Finans.dk.

Det er første gang i lang tid, at urkoncernen gør brug af fyringer i så stor stil. Selv under finanskrisen i 2009 kunne man i højere grad finde besparelser andre steder. Men dette år er anderledes, lyder det fra koncernens topchef Nick Hayek.

Fyringerne sker som et led i en tilpasning i antallet af butikker på verdensplan efter et halvårsregnskab, der viste et fald i salget på 43 pct., og det første underskud nogensinde. Swatch benyttede lejligheden til at lukke 260 salgssteder permanent og har i dag omkring 1800 butikker, skriver Bloomberg.

Swatch producerer blandt andet urmærkerne  Longines, Omega, Tissot, and RADOO og naturligvis Swatch.

Swatch har endnu ikke offentliggjort planer for alle butikslukningerne.

Kilde: https://finans.dk/erhverv/ECE12285418/ke...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093