23948sdkhjf

Filmudsættelser medfører trecifret millionunderskud til legetøjsproducent

Et faldende salg af legetøj har i andet kvartal været med til at koste Hasbro et underskud på 216 millioner kroner.

Det viser halvårsregnskabet fra Hasbro, der er kendt for at eje blandt andet en række titler inden for brætspil og spillekort.

I andet kvartal har Hasbro samlet omsat for 5,5 milliarder kroner. Det er et fald på 29 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge selskabet har salget på flere måder været ramt af coronakrisen.

Eksempelvis har der i perioder været lukket ned for produktionen under coronakrisen.

Også udsættelsen af flere Hollywood-film har påvirket salget, da Hasbro ikke har fået solgt legetøj, som skulle være blevet lanceret i forbindelse med filmene.

- Produktion af tv og film har været lukket ned i hele andet kvartal, og det har forsinket færdiggørelsen og leveringen af produktioner og timingen af indtægter til både senere i 2020 og ind i 2021, skriver Hasbro i regnskabet.

Den del af Hasbros forretning, der har med tv, film og underholdning at gøre, har i andet kvartal alene omsat for 841 millioner kroner. Det er et fald på 32 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

Mens de fleste af Hasbros forretninger har været ramt på salget i andet kvartal, er det til gengæld gået frem for den del, der sælger brætspil og spillekort.

Denne del, der blandt andet indeholder brætspillet Monopoly og kortspillet Magic: The Gathering, har i kvartalet omsat for 871 millioner kroner. Det er en stigning på 11 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

For resten af det igangværende år tør Hasbro ikke komme med præcise forventninger til sine resultater, da der ifølge selskabet er for stor usikkerhed.

Hasbro fortæller dog, at det forventer en bedring i markedet i tredje kvartal, som kan forberede selskabet på et godt julesalg.

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078