23948sdkhjf

Venstre-formand besøgte grænsebutik

Jakob Ellemann-Jensen vil kæmpe for at få fjernet pantfritagelsen for tyske grænsebutikker.

Få hundrede meter fra den dansk-tyske grænse ligger Rema 1000 i Kruså, og her fik kunderne i går en overraskelse, da formanden for partiet Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, dukkede op på besøg. 

Læs også: Loyale kunder: Rema 1000 topper liste igen

Det skriver jv.dk

Anledningen til besøget er den svære situation, som de sønderjyske butikker står i, for mange danskere er igen begyndt at køre til Tyskland for at købe blandt andet drikkevarer på dåse, efter grænserne igen er åbnet op. 

Og købmanden i Rema 1000 Kruså, Kim Nicolajsen, ved godt, hvad der skal til for at hjælpe butikkerne på den danske side af grænsen, for grænsebutikkerne på den tyske side har i mange år været fritaget for pant, og det både øger grænsehandlen og fører derudover til svineri med dåser i naturen. 

- Det er meget enkelt. Dåserne skal bare under den tyske pantordning. Det ligger ikke i de danske politikeres hænder, men de kan presse på, siger Kim Nicolajsen. 

Jakob Ellemann-Jensen er enig i, at det kunne være en god løsning, og han vil sammen med regeringen kæmpe for, at der snart kan komme pant på dåserne i grænsesupermarkederne, siger han. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.176