23948sdkhjf

Dansk turisme er hårdt ramt af 6-dages regel

Udenlandske hotelgæster i Danmark overnatter gennemsnitligt 2,2 nætter i Danmark.

Frem mod 2021 står dansk turisme til at tabe yderligere op til 3,5 mia. kr. som følge af udenlandske turisters fravær.

Læs også: Restaurant i København nægtede at stoppe servering klokken 22

Det viser en beregning fra Dansk Industri.

Beregningen er baseret på, hvor mange hotelovernatninger europæiske turister havde i Danmark i andet halvår 2019 - fratrukket rejsende fra de lande, der med de nuværende rejserestriktioner slet ikke må rejse til Danmark som turister.

- Hvis Danmark fastholder Danmark reglen om, at man kun må komme til Danmark som turist, hvis man er her i seks dage, kan branchen med sikkerhed vinke farvel til mange af dem, der kommer til Danmark på kortvarige ture. Turister overnatter gennemsnitligt 2,2 nætter på hoteller i Danmark, så det er altså en meget stor del af turisterne, reglen holder fra Danmark, siger Sune K. Jensen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i DI til erhvervsmediet DIBusiness.dk

Han understreger, at afskaffelse af reglen ikke på nogen måde kan gøre branchens blodrøde tal sorte.

- Det vil kun være et plaster på et åbent sår. Men vi kan se, at hollandske og tyske turister har haft interesse i at bruge det danske sommerhusmarked. Hvis 6-dages reglen bliver fjernet, giver det plads til mange af de europæere, der kommer til Danmark for henover en forlænget weekend at fornøje sig, opleve kulturen, besøge forlystelsesparker, sejle en tur i kanalbådene eller lignende, siger Sune K. Jensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109