23948sdkhjf

Svindelmistanke standser 2.700 virksomheder

I perioden fra 2015 til 2019 har Skattestyrelsen forhindret registrering af mere end 2.700 virksomheder, der mistænkes for at ville svindle. Virksomhederne kontrolleres, allerede når de anmoder om at blive registreret for skatter, moms og afgifter, så svindlen stoppes inden den finder sted.

Læs også: Lagkagehuset i modvind - kunder strømmer til lokal bager i stedet

Skattestyrelsen modtager årligt mere end 80.000 anmodninger fra virksomheder, der ønsker at blive registeret, så de kan indberette skatter, moms og afgifter. En del af virksomhederne oprettes desværre udelukkende med svig til formål.

Bedst før skaden er sket

I en nyligt offentliggjort publikation fra Skattestyrelsen fremgår det, at styrelsen i perioden fra 2015 til 2019 har foretaget i alt 4.487 kontroller af virksomheder, der har anmodet om at blive registreret for at kunne indberette skatter, moms og afgifter.

Heraf blev 2.721 virksomheder nægtet registrering, da det blev vurderet, at virksomhederne udelukkende skulle bruges som middel til skatte-og momsunddragelse.  

- Det er nu engang bedst at forhindre skaden, før den sker, og derfor er jeg også rigtig glad for at kunne konstatere, at kontrolindsatsen på området er så effektiv. Det er helt afgørende, at vi beskytter fællesskabets pengekasse, og her er forebyggelse absolut et af de mest effektive værn, siger skatteminister Morten Bødskov.

Succes med digital model

I perioden fra 2015 til 2019 er der løbende blevet skruet op for indsatsen på området. Der er blandt andet tilført flere medarbejdere, hvilket har betydet, at antallet af kontroller er øget. Samtidig har den styrkede indsats betydet, at der er en større træfsikkerhed i kontrolarbejdet. I 2019 blev næsten 7 ud af de 10 virksomheder, som Skattestyrelsen udtog til kontrol, vurderet til at være oprettet med henblik på svig.

I foråret 2020 effektiviserede Skattestyrelsen indsatsen yderligere med en ny digital scoringsmodel, der endnu mere præcist kan vurdere, hvilke virksomheder der skal udvælges til kontrol, når den enkelte virksomhed anmoder om registrering for skatter, moms og afgifter.

Læs mere om: skat
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11