23948sdkhjf

Silvan mindsker forretningen for at tjene flere penge

Silvan skal hellere tjene penge end at sælge mange varer.

Læs også: Byggemarkeder oplevede boom, og det fortsætter over sommeren

Det er mantraet for Jan Becker, der for et år siden satte sig i direktørstolen i Silvan. Det er lukningen af de tre butikker det seneste år et udtryk for. Kæden har derudover fjernet produkter fra sit sortiment, som der ikke var nogen indtjening på, skriver Finans.

- Det er rart at sælge varer, men det er mere vigtigt at tjene penge. Det er meget nemt at øge salget, hvis man vil, med den prisgennemsigtighed, der er pga. internettet, men så får man nemt en overskudsgrad på nul procent eller en negativ overskudsgrad, siger Jan Becker.

Butikskæden har i sammenhæng med denne strategi taget konsekvente beslutninger om, hvilke varer den vil sælge. Det skal i højere grad være produkter til almindelige mennesker fremfor professionelle, og det skal være gør-det-selv produkter.

2019 var et miserabelt år for Silvan, hvor underskuddet lød på 87 millioner kroner. Det ser markant lysere ud i år, hvor regnskabet viser et plus på 36 mio. kr. det første halve år af 2020.

Mens Silvan har droslet ned ved at lukke butikker, går en af konkurrenterne den modsatte retning. Biltema har annonceret, at de har ambitioner om at have 25 butikker i Danmark inden 2025.

Biltema har modsat Silvan genereret et stort overskud på bundlinjen de sidste fem år, hvor det samlede resultat har været på et tocifret millionbeløb alle årene. I 2019 endte virksomheden med et overskud på 25 mio. kr. mod Silvans tab på 87 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078