23948sdkhjf

Butikker skylder milliarder i husleje

Mange butikker har stadig svært ved at betale husleje under coronakrisen.

Det er stadig usikkert, hvordan coronasmitten udvikler sig i samfundet, men uanset om smittetallene går op eller ned, truer de økonomiske konsekvenser stadig job og vækst.

En analyse fra erhvervsorganisationen for udlejere EjendomDanmark viser, at der siden april måned har været store milliardbeløb i huslejerestance især fra butikker.

Og den 1. juli steg restancerne yderligere med knap 60 procent til 3,75 milliarder kroner, hvilket kan sætte gang i en sneboldeffekt, hvor udfordringerne flytter videre til næste led, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Krisen kradser stadig voldsomt hos særligt butikkerne. Selvom mange stadig puster ud efter en særdeles travl sommer, er det langt fra nok til at indhente det tabte i de mange måneder, hvor landet nærmest var i dvale. Disse exceptionelt høje restancetal afslører, at det i høj grad er ejendomsbranchen, der er med til at holde hånden under mange butikker og virksomheder i øjeblikket. Men det er ikke holdbart i længden, siger administrerende direktør Jannick Nytoft fra EjendomDanmark.

Konsekvenser og effekter 
Netop hos butikkerne er der ifølge analysen ophobet restancer på 2,5 mia. kr. - og samlet er knap ti procent af årets butiksleje i restance.

Det udgør en betydelig risiko for både erhvervslejere og udlejere.

- Vi håber fortsat på, at regeringens hjælpepakke til de faste udgifter slår igennem, så restancepuklen tager et dyk nedad. Men tiden rinder ud, og vi foreslår konkret en ny vurdering af de meget stramme ansøgningskriterier, så vi ikke risikerer en bølge af butikslukninger i efteråret. Massekonkurser vil betyde nye stigninger i ledigheden og negative effekter i mange andre grene af det økonomiske system, siger Jannick Nytoft.

Der er indtil videre udbetalt 4,295 milliarder kroner fra regeringens afsatte midler i den oprindelige hjælpepakke til faste omkostninger på i alt 65 milliarder kroner.

EjendomDanmark opfordrer til at holde fokus på den stigende restancepukkel. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095