23948sdkhjf

Amazon har bestilt 1800 elbiler til Europa

Onlinegiganten Amazon ekspanderer og har bestilt næsten 2000 grønne varebiler til det europæiske marked.

Mercedes-Benz har fået en ordre på at levere 1800 elektriske varevogne til Amazon. Ordren er et led i onlineplatformens strategi for at blive CO2-neutral inden 2040. Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Der er tale om 1200 Mercedes-Benz eSprinter og 600 eksemplarer af den mindre model eVito, som skal bruges til vareudleveringer på det europæiske marked, hvor Amazon fortsætter sine ekspansionsplaner.

Amazons ambition er at bygge den mest bæredygtige transportflåde i verden, og selskabet regner med at få varevognene på vejene i år, fortæller Amazons adm. direktør, Jeff Bezos, i en udtalelse om aftalen. 

- Vi har brug for fortsat innovation og samarbejde fra bilproducenter som Mercedes-Benz for at gøre transportsektoren bæredygtig og håndtere klimakrisen, siger han.

Den nye ordre kommer omkring to år efter, Amazon bestilte 20.000 fossildrevne Sprintere til det amerikanske marked - og et år efter bestillingen af 100.000 elbiler til USA hos startup-virksomheden Rivian Automotive. 

Amazon rykkede ind på det hollandske marked i marts i år, og i løbet af kort tid starter onlinegiganten sin forretning op i Sverige. Ekspansionsplaner i Danmark, Norge og Finland er også på tegnebrættet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125