23948sdkhjf

Global lædersucces er CO2-neutral og dansk

Det første der møder én, når man træder ind i showroomet, er den letgenkendelige og indbydende duft af frisk læder.

Læs også: Bolia går grønt med Porche-læder

Bygmarken i Ølstykke er ét klassisk dansk erhvervskvarter, som udefra ikke signalerer luksus eller sender sanserne rundt om jorden. Men her – lidt gemt -  ligger en af Egedal Kommunes internationale erhvervssucceser og stikker hovedet frem, fortælller kommunen i en pressemeddelelse.

Dbramante1928 som virksomheden ganske mundret hedder, sælger deres varer i en række europæiske lande, samt i lande som Rusland, Australien, Sydafrika og De Forenede Emirater.

Men den helt afgørende faktor for, at Dbramante1928 er en international virksomhed, er virksomhedens læderfabrik, der åbnede 1. marts i år og ligger i Kolkata i Indien. 

Verdens første CO2 neutrale lædervirksomhed
Fabrikken der er 5000m2 stor, ligger i en stor læderby med et areal på 3 gange 5 kilometer. Her er hele områdets læderindustri samlet i en slags by. dbramante1928s fabrik er på fem etager og huser 600 ansatte.

På taget der er 1000m2, er der placeret væg til væg solceller, hvilket betyder at fabrikken er 100 procent CO2-neutral. Overskudsstrømmen fra solcellerne gemmes, så det er muligt at holde produktionen kørende i døgndrift.

- Vi er verdens første 100 procent CO2-neutrale læderproducerende firma. Det er jeg da stolt af. Selvfølgelig skal det være en god forretning, men det er vigtigt for os, at når vi arbejder i et land som Indien, at både de ansatte har ordnede forhold og at produktionen er miljøvenlig, siger Dennis Dress, der er administrerende direktør og grundlægger af Dbramante1928. 

Uddannes på læderuniversitet
At dbramante1928 producerer læderprodukterne i Kolkata skyldes at området har en 200 år gammel tradition for læder. 70 procent af alle punge i verden stammer derfra, og over en million mennesker er beskæftiget i læderindustrien i området, hvor der også udbydes en 4-årig uddannelse på det lokale læderuniversitet.

Produkterne, der sælges rundt i Europas butikker og herhjemme blandt andet i Elgiganten, er highend-produkter med et eksklusivt design i læder.

- Vi samarbejder med den danske nødhjælpsorganisation LittleBigHelp, hvor vi rekrutterer arbejdskraft fra. Helt konkret ansætter vi kvinder fra området, der ved at arbejde hos os, tjener penge til familierne, så børnene kan sendes i skole og på den måde holdes væk fra gaden. Det er jo win-win for alle, siger Dennis Dress.

Da virksomheden startede i 2012 lød omsætningen på 11 mio. kr. Mens man i 2019 ramte en omsætning på 70 mio. kr. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094