23948sdkhjf

Blandt landets rigeste: Dansk søskendepar hæver nyt millionudbytte

Endnu et stærkt regnskab fra brilleproducenten Lindberg.

Søskendeparret Pernille og Henrik Lindberg har fortsat høj fart i salget af kvalitetsbriller til forbrugere i over 100 lande rundt om i verden.

Læs også: Nu skal store butikker have opsynspersonale for at undgå coronakø

Faktisk går salget så godt, at de to ejere for tredje år i træk har hævet 50 mio. kr. i udbytte fra deres virksomhed Lindberg Briller. Det viser et nyt regnskab fra moderselskabet bag Lindberg-koncernen, PAM Holding A/S.

Lindberg Briller, der har hovedsæde i Aarhus, producerer, sælger og distribuerer specialdesignede brillestel, som forhandles i en lang række optikerforretninger globalt.

Sidste år omsatte Lindberg-koncernen for over 600 mio. kr. og tjente 116 mio. kr. Det var lidt mindre end året før, men altså nok til, at ejerne igen kunne hæve et klækkeligt millionudbytte.

Optiker-familien fra Aarhus er blandt landets rigeste med en anslået formue i omegnen af 2 mia. kr. Det hele begyndte for 50 år siden med en optikerforretning i Aarhus, og da Lindberg begyndte at producere sine egne briller, tog det for alvor fart.

Læs også: Bilka skruer op for ny satsning

I dag er det stifternes to børn, Pernille og Henrik Lindberg, som styrer familieforetagendet.

Som så mange andre, der beskæftiger sig med detailbranchen, har coronapandemien påvirket Lindberg. Men hvor meget og hvordan står der ikke meget om i regnskabet.

- Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at opgøre størrelsen af den negative påvirkning af COVID-19 for 2020, lyder det i regnskabet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094