23948sdkhjf

Storbank har mistet tilliden til dansk ølkonge

Den altdominerende hovedperson hos Harboes Bryggeri, den mangeårige direktør og nuværende bestyrelsesformand, Bernd Griese, har ikke længere støtte fra storinvestoren Nordea.

Nordea trak sin støtte til både Bernd Griese og tre andre af de i alt seks bestyrelsesmedlemmer på selskabets generalforsamling for nylig. Det skriver Ekstra Bladet.

Beslutningen skyldes ifølge Nordea, at de fire bestyrelsesmedlemmer ikke har status som »uafhængige« – altså personer, som ikke er forbundet til Harboes Bryggeri eller selskabets ejere.

- Vi mener, at der bør være et flertal af uafhængige medlemmer. Den uro, der længe har været omkring Harboe, understreger mere end noget andet, hvorfor dette er nødvendigt, skriver Eric Pedersen, chef for ansvarlige investeringer i Nordea, i en e-mail til Ekstra Bladet.

Hans henviser til den uro, der har hersket i de øverste Harboe-lag, efter at Bernd Griese sidste år forlod direktørposten efter 35 år og overlod den til sin datter Karina Harboe Laursen. Hun røg ud efter bare tre måneder og blev afløst af Søren Malling, der er gift med Karina Harboe Larsens søster, Vibeke Harboe Malling. Ved samme lejlighed satte Bernd Griese sig selv ind på posten som bestyrelsesformand.

Direkte adspurgt, om storbanken anser Bernd Griese for at være den forkerte person i formandsstolen, svarer Nordeas Eric Pedersen til Ekstra Bladet:

- Det spørgsmål synes jeg, at vi har svaret på, i kraft af den måde vi har stemt på.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar fra Bernd Griese.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078