23948sdkhjf

Stefan Plenge sad derhjemme med familien, da alting eksploderede

Et af de mest opsigtsvækkende pressemøder i nyere dansk tid fik store konsekvenser for netsupermarkedet Nemlig.com.

- Det, jeg vil sige i aften, får store konsekvenser for alle danskere. Der vil komme svære situationer for mange borgere. Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden.

Læs også: Coop åbner ny onlinebutik

Da statsminister Mette Frederiksen den 11. marts afholdt et af de mest skelsættende pressemøder i nyere tid – og lukkede store dele af Danmark ned – fik det øjeblikkeligt store konsekvenser for dansk erhvervsliv.

Ikke mindst for det danske netsupermarked Nemlig.com. Det fortæller medejer og adm. direktør Stefan Plenge til Finans.

Han sad hjemme og så pressemødet med sin familie og indså hurtigt situationens alvor.

- Næsten samtidig eksploderede antallet af kunder på Nemlig.com i en sådan grad, at vi måtte slå en kø-funktion til, så sitet ikke kollapsede. Resten af aftenen var der en konstant kø på mere end 60.000 kunder, der ønskede at handle til trods for, at vi hele tiden slusede hundredvis af kunder igennem køen hvert minut. Det var vildt, fortæller Stefan Plenge til Finans.

Læs også: Nu skal store butikker have opsynspersonale for at undgå coronakø

Dyrt vokseværk

Nemlig.com, hvis hovedejer er Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, har gennem en årrække sikret sig flere og flere kunder, der ønsker at handle dagligvarer online og få dem leveret til døren.

Men coronakrisen har ifølge Stefan Plenge været "en regulær revolution" for dagligvarer på nettet. Han spår, at onlinehandel med dagligvarer om fem år kan sidde på 15 pct. af det totale marked.

I dag udgør det kun 2 pct.

Nemlig.com har i årevis sat store millionbeløb til i kampen om at flytte danskerne fra de fysiske dagligvarebutikker til onlinehandel. I det seneste regnskabsår tabte selskabet 52 mio. kr. Omsætningen var på 1,4 mia. kr.

Siden Nemlig.com debuterede som nethandelsplatform, har selskabet ikke kunnet fremvise et eneste overskud og har sammenlagt tabt 320 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094