23948sdkhjf

Drømmesalg sender dansk legetøjs-webshop til udlandet

Den danske legetøjswebshop Legeakademiet.dk har haft bragende travlt under coronakrisen og på tre måneder øget omsætningen med 250 pct.

Læs også: Nu skal store butikker have opsynspersonale for at undgå coronakø

Nu vil ejerne udnytte momentum og kaster sig derfor ind på tre nye udenlandske markeder. Den Hørsholm-baserede virksomhed opererer allerede i Norge, men vil nu udvide forretningen til Sverige, Finland og Holland. Det sker i samarbejde med hobbyartikel-leverandøren Creative Company.

- Vi er allerede godt i gang med at etablere vores forretning i Finland og Sverige, og målet er, at vi skal være i gang i august, så vi er parate til julehandlen, der typisk udgør omkring 50 procent af den årlige omsætning for os, siger direktør og medejer Ann Riemer.

Millionoverskud

Legeakademiet.dk sælger udviklende og lærerigt legetøj til private, skoler og institutioner. Det er blevet til en voksende millionforretning for de to ejere og direktører, Ann Riemer og Jane Vestergaard.

De to selvudnævnte legebosser omsatte sidste år for 40 mio. kr. og fik et overskud på 2 mio. kr. efter skat.

Læs også: Bilka skruer op for ny satsning

Og med coronakrisen er salget skudt i vejret.

Fra årsskiftet og frem til udgangen af august omsatte Legeakademiet.dk for 75 pct. mere end samme periode året før. Da store dele af Danmark var lukket ned, væltede det ind med bestillinger fra forældre, som havde brug for at holde børnene beskæftiget, mens de selv arbejdede hjemmefra.

- Og selvom børn og forældre igen er i skole og på arbejde, er de gode salgstal fortsat i maj og juni. Vi har store ambitioner for Legeakademiet, og vi vil smede, mens jernet er varmt, siger direktør og medejer Jane Vestergaard.

Nye fordele med samarbejde

Legeakademiet har i dag 11 ansatte på hovedkvarteret i Hørsholm og fra juni yderligere 10 på fælleslageret med Creative Company i Holstebro.

Samarbejdet med den kendte leverandør af hobbyartikler åbner ifølge Ann Riemer for nye produktserier, krydssalg på virksomhedernes platforme samt nemmere adgang til de svenske og finske markeder, hvor Creative Company allerede er etableret.

Legeakademiet åbnede i 2005.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078