23948sdkhjf

Ilse Jacobsen har rejst sig efter stor million-nedtur

Den kendte danske modedesigner Ilse Jacobsen har igen fået styr på forretningen.

Læs også: Nu skal store butikker have opsynspersonale for at undgå coronakø

Efter afsløringer om dårlige arbejdsforhold for hendes ansatte måtte Ilse Jacobsen sidste år trække sig fra det populære DR-program ’Løvens Hule’. Dernæst led økonomien et knæk, da et regnskab for 2018 i hendes selskab Ilja Holding ApS viste et underskud på 9 mio. kr.

Nu har Ilse Jacobsen – der bedst er kendt for sine gummistøvler – igen plus på kontoen. Et nyt regnskab for 2019 viser, at underskuddet fra året før er vendt til et overskud på 2,3 mio. kr.

Bruttofortjenesten blev løftet fra 32 mio. kr. til 50 mio. kr.

Det gode resultat skyldes blandt andet et regnfuldt år. Regnvejr er gummistøvlevejr.

Læs også: Bilka skruer op for ny satsning

- Et regnfuldt 2019 i Nordeuropa har haft en positiv omsætningseffekt for kernekategorierne indenfor regntøj og gummistøvler, mens serien af letvægt sommersko lavet i genbrugsmaterialer og uden lim, har vist markant vækst på alle markeder, skriver ledelsen i regnskabet.

Havnede i en shitstorm

Derudover har Ilse Jacobsen-koncernen forhandlet nye og forbedrede betalingsforpligtelser over for leverandører. Et styrket fokus på udlandet har givet gode vækstrater i særligt USA og Storbritannien – blandt andet gennem samarbejde med landsdækkende detailkæder.

- Dette anses som en meget positiv udvikling, der har understreget brandets internationale potentiale, skriver ledelsen.

Ilse Jacobsen havnede tilbage i 2018 i en massiv shitstorm, efter at en lang række medarbejdere kunne fortælle Berlingske om horrible arbejdsvilkår i modevirksomheden, der samtidig havde tabt stribevis af arbejdsretlige sager.

Læs også: Nu skal butikkerne jagte danskernes feriepenge

Formand Morten Albæk stoppede få måneder senere efter et opsigtsvækkende forløb, hvor han offentligt havde undsagt Ilse Jacobsen.

Udskiftning i ledelsen

Siden er der skiftet yderligere ud i ledelsen. Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, der hidtil var adm. direktør, er i dag finansdirektør.

Han blev afløst af Trine Fausing, som altså i dag står i spidsen for genrejsningen af den kendte danske modevirksomhed.

Særligt i Tyskland satser Ilse Jacobsen i disse år stort. Selskabet har opsagt samarbejdet med sin agent og stiftet sit eget datterselskab. Derudover er distributørsamarbejdet på den anden side af Atlanten blevet styrket.

Læs også: Stifter tager kontrollen med kendt dansk tøjmærke

- Vi har store forventninger til både det tyske og amerikanske marked, skriver ledelsen.

Ilse Jacobsen er som sagt bedst kendt for sine ikoniske gummistøvler. Hun grundlagde Ilse Jacobsen Hornbæk for 25 år siden, og i dag omfatter hendes forretningsimperium også andre aktiviteter, bl.a. inden for mode, blomsterbutikker spa- og skønhedsserier.

I 2016 solgte Ilse Jacobsen 15 pct. af sit livsværk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078