23948sdkhjf

Landsdækkende kæde lukker i Danmark med stort milliontab

Den landsdækkende spilkæde Gamestop med dens 34 butikker siger farvel og tak til Danmark, og det ender med at blive en dyr fornøjelse.

For knap et år siden meddelte den amerikanske ejer, at man ville afvikle sine nordiske butikker, herunder i Danmark. Nu viser et nyt regnskab, hvad nedlukningen indtil videre har kostet.

Gamestop Denmark ApS kom ud af regnskabsåret 2019/20 med et underskud på 35 mio. kr.

Det skyldtes dels nedskrivning af aktiver, dels omkostninger i forbindelse med nedlukningen af butikker og fratrædelse af medarbejdere.

- Årets resultat er ikke tilfredsstillende eller i overensstemmelse med forventningerne, skriver ledelsen i regnskabet.

Coronaeffekten mangler endnu

Det nye regnskab for Gamestops danske forretning omfatter perioden februar 2019 til januar 2020. Dermed er ikke medregnet effekterne af den verdensomspændende coronapandemi, som i en periode tvang spilkæden til at lukke en række af dens butikker.

Gamestop er verdens største spilforhandler med tusindvis af butikker verden over, men kæden er presset af, at flere køber og spiller computerspil online. Mange spil kan nu downloades online som en del af abonnementer direkte hos spiludviklerne.

Den trend har kostet Gamestop stor salgsnedgang og tvunget kæden til at lukke hundredvis af butikker på verdensplan.

I det seneste regnskabsår omsatte Gamestop Denmark for 133 mio. kr. Det var et fald på 40 mio. kr. fra året før. Egenkapitalen faldt fra 72 mio. kr. til 36 mio. kr.

Nogle få af Gamestops danske butikker er fortsat åbne og forventes afviklet senest til februar næste år. Det er ikke længere muligt at købe varer via kædens danske netbutik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171