23948sdkhjf

Søren Kipling sælger for millioner på Amazon: Sidder man med hænderne i skødet, bliver man kørt over

Hvordan kan Danmark være blandt Europas mest digitaliserede lande og samtidig nogle af de dårligste til at eksportere varer via nettet?

Det spørgsmål stiller Søren Kipling sig selv, alt imens han venter på, at nethandelsgiganten Amazon kommer buldrende ind over Danmarks grænser.

Søren Kipling var en af de første danskere, der begyndte at sælge sine varer på Amazon. Det gør han stadig. Sko og jakker for et tocifret millionbeløb. Faktisk kunne hans virksomhed, eshoes.dk, slet ikke overleve uden Amazon.

- Amazon er en stor og frygtindgydende maskine, som man skal lære at arbejde med. Det gør man bedst ved at øve sig. Sidder man med hænderne i skødet, bliver man kørt over, siger Søren Kipling til RetailNews.

Verden er kun nogle få kliks væk

De gode erfaringer fra Amazon bruger han også, når han som konsulent rådgiver andre virksomheder om, hvordan de kan sælge på platformen.

Tal fra Eurostat viser, at blot fem procent af danske virksomheder sidste år solgte via en online markedsplads. Til sammenligning er vi et af verdens mest digitale folkefærd.

- Danske virksomheder vil hurtigere og billigere kunne eksportere til f.eks. Spanien, Tyskland og Sverige, hvis de sælger via Amazon. Det kræver bare nogle få kliks og lidt oversættelse – så er du i gang, siger Søren Kipling.

Til gengæld skal man ikke tro, at lykken er gjort og guldkrukken fundet, så snart ens varer ligger på Amazon.

- Du risikerer nemt at drukne på Amazon. Det er vigtigt, at du kan præsentere noget, de andre ikke har. At du har et brand eller dyrker en niche. Ellers dør du. Nogen siger, at det bedste sted at begrave et lig er på side tre på Amazon. Der kommer aldrig nogen, siger Søren Kipling.

Amazon kan ikke stoppes

Han mener, at salg via Amazon kræver vedholdenhed og ressourcer. Er man dygtig og sælger godt, kan man som en lille dansk virksomhed med få klik få adgang til verdens største udstillingsvindue.

Og det er ofte et billigt udstillingsvindue. Søren Kipling, der sender sine varer til et af Amazons lagre og betaler for, at de håndterer dem, giver et eksempel:

- Hvis jeg sender et par sko til England via GLS, giver jeg 62 kr. Gør jeg det gennem Amazon, koster det 22 kr. Og det er inklusiv plukning og pakning. Så har du en lagerleje, men den er stort set gratis, hvis dine varer sælger godt, siger Søren Kipling.

Amazon meddelte i sommer, at man lancerer en svensk udgave af sin handelsplatform. Senere skal resten af Norden indtages.

- Det kan virke skræmmende, men vi kan ikke stoppe det. Og nogen kommer til at lade livet, spår Søren Kipling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109