23948sdkhjf

Dansk butikskæde klædt af: Tredobler milliontab

Den kendte danske undertøjskæde Femilet, der tidligere på året lukkede flere af sine butikker og sagde farvel til direktøren gennem et årti, har stadig mere end svært ved at tjene penge.

Læs også: Danmarkshistoriens største udsalg udeblev

For 12. år i træk har kæden underskud, og denne gang er det et rekordstort tab på 16,3 mio. kr. Det viser et nyt årsregnskab.

- Resultatet er utilfredsstillende og lavere end forventet, skriver Femilet-ledelsen i regnskabet.

En dyr investering

Femilet blev i 2010 købt af den franske undertøjsproducent Groupe Chantalle. Det har indtil videre været en dyr investering.

En gennemgang af Femilets regnskaber viser, at kæden siden 2010 har akkumuleret et samlet underskud på lidt over 100 mio. kr. Alligevel bliver den franske ejer ved med at holde hånden under sin tabsramte kæde.

Læs også: 39-årig iværksætters betalingsfirma stormer frem med over 200.000 kunder

- Selskabets aktionær fortsætter med at bakke op om og yde finansiel støtte til selskabet for at sikre et langsigtet finansielt grundlag for driften, lyder det i regnskabet.

Femilet lader dog ikke stå til, mens pengene siver ud af kassen. Tidligere på året valgte man at lukke tre af sine 21 butikker. De resterende butikker skal opgraderes til et nyt koncept.

Samtidig blev hovedkontoret flyttet fra Ikast til Aarhus, og den mangeårige direktør Rasmus Johanson trådte af.

2020 bliver bedre - trods corona

Femilet har eksisteret siden 1923, men de senere år har finansielt været alt andet end prangende for kæden, der designer og sælger lingeri, undertøj, badetøj samt nattøj til kvinder.

Læs også: Ubetalt husleje har sendt dansk tøjkæde i knæ

Underskud på underskud har tvunget ejeren til gentagne gange at tilføre flere penge. Og franskmændene er ikke færdige med at investere i kæden, lyder det i regnskabet.

Selvom Femilet på grund af coronakrisen i år måtte lukke sine butikker i en periode, forventer ledelsen et forbedret resultat for 2020 – dog uden at præcisere, om det fortsat er rødt.

Femilet sælger sit undertøj gennem egne konceptbutikker, stormagasiner og specialhandlen. Egenkapitalen i selskabet er på 13,8 mio. kr.

Femilet oplyser ikke sin omsætning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078