23948sdkhjf

Kriseramt dansk tøjmærke tvunget ud i rekonstruktion

Det danske modefirma Bertoni har længe kæmpet med indtjeningen, og nu er situationen så alvorlig, at der skal en redningsplan til for at forhindre en konkurs.

Læs også: Søskendepar åbner legetøjsbutikker på stribe – og der er plads til flere

Bertonis største selskab, Bertoni af 1972 A/S, er ifølge Statstidende taget under rekonstruktion. Det skriver Børsen.

Der er tale om den del af Bertoni, som står for engrosdistribution og onlinesalg samt fire af kædens butikker. De øvrige ni butikker i Danmark ejes af et andet selskab, som ikke er omfattet af rekonstruktionen.

Ifølge en intern mail, som Børsen er i besiddelse af, har en dansk udlejer lagt pres på Bertoni og krævet, at kæden betaler en tredjedel af sin omsætning i husleje. Det har Bertoni ikke kunnet honorere.

Derfor var en rekonstruktion sidste udvej, og det var nok sket uagtet før eller siden, siger adm. direktør Bent Birger Rasmussen.

Læs også: Andreas stirrede ind i uvisheden – så åbnede han fire nye butikker

- Vi har jo set det komme løbende måned for måned, og vi har også haft anledning til at forhandle med vores kreditorer, men også udvikle en rekonstruktionsplan. Forarbejdet til det har vi brugt lang tid på, siger Bertoni-direktøren til Børsen.

Ikke første gang

I juli fremlagde Bertoni det største underskud i sin 48 år lange historie. 13 mio. kr. tabte selskabet i 2019, og ejeren, kapitalfonden Vektor Kapital, måtte skyde et tocifret millionbeløb ind for at sikre driften.

2020 begyndte godt, men da coronapandemien ramte, måtte 90 pct. af forretningen sættes på pause. De fleste ansatte blev sendt hjem og butikker lukket. Det har gjort ondt.

Det er dog ikke første gang, at Bertoni ender i en rekonstruktion. Det skete også under finanskrisen, hvor det lykkedes at redde firmaet.

Over de seneste fem år har Bertoni samlet formøblet knap 28 mio. kr. Klavs Breckling, søn af grundlæggeren Palle Breckling, trådte i 2018 tilbage for at gøre plads til den erfarne modemand Bent Birger Rasmussen som ny topchef.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094