23948sdkhjf

Ejer af brillekæde skylder millioner og har rod i bogføringen

Den danske brillekæde Crosseyes har trukket et spor af konkurser, tvangsopløsninger og bristede iværksætterdrømme, og kædens overlevelse afhænger lige nu af långivernes nåde.

Læs også: Manglende mundbind i supermarkedet kan koste bøde

Det skriver Finans.

I et nyt regnskab fra Crosseyes Group, der driver størstedelen af kædens butikker, skriver ledelsen, at coronapandemien har skabt væsentlig usikkerhed for selskabet. Brillekæden lever på långivernes velvilje.

- Selskabets finansiering er baseret på en række låneaftaler. Selskabet er afhængig af, at disse låneaftaler løbende forlænges. Selskabets ledelse er i løbende dialog med långivere, og det er ledelsens forventning, at de nuværende kreditter opretholdes, står der i regnskabet.

Ville åbne 300 butikker

Søren Møller stiftede Crosseyes tilbage i 2010. Idéen var at producere briller i Asien og sælge dem i Danmark, og han drømte om at disrupte hele branchen.

Læs også: Butikken, der skabte en dansk milliardær, er lukket

Det tegnede for en stund godt.

I 2016 hentede Crosseyes millioner fra den statslige investeringsfond Vækstfonden. På det tidspunkt bestod kæden af 15 butikker – mange af dem franchisetagere – og målet var 300 butiksåbninger.

Sådan skulle det ikke gå.

En storstilet satsning på det britiske marked slog fejl og tvang Crosseyes til at indgive konkursbegæring. Søren Møller etablerede et nyt selskab, Crosseyes Group, og med penge fra en jysk ejendomsinvestor købte han aktiviteterne ud af konkursboet for at drive brillekæden videre.

Læs også: Iværksætterpar fik en god idé og sælger for millioner - nu bygger de stort domicil

Franchisetagere med bristede drømme

I dag har Crosseyes otte danske butikker, hvoraf kun en enkelt er franchisetager. En række af kædens franchisetagere er de senere år gået konkurs eller har lukket deres forretninger på grund af dårlig økonomi.

Udover Crosseyes Group har Søren Møllers eget holdingselskab, Sost Holding ApS, som ejer 70 pct. af kæden, aflagt regnskab.

Det er ikke pletfri læsning, skriver Finans.

Selskabets revisor har givet regnskabet en såkaldt manglende konklusion, fordi der er omfattende rod i bogføringen. Blandt andet har revisoren ikke kunnet få beviser for en række posteringer i regnskabet, og selskabet har på visse punkter overtrådt både momsloven, kildeskatteloven og bogføringsloven.

Søren Møller skylder Crosseyes Group 2,9 mio. kr., fremgår det af regnskabet. Og da egenkapitalen i hans holdingselskab er negativ med 9,2 mio. kr., er det usikkert, om kæden får sine penge.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Søren Møller.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125