23948sdkhjf

Går til angreb på Rema 1000 og varsler lokale protester

Dyreværnsforeningen Anima går nu i kødet på discountkæden Rema 1000 med helsidesannoncer i en række dagblade og lokalaviser, videoer på de sociale medier samt varslede protester foran Rema 1000-butikker i hele landet.

Det sker, fordi Rema 1000 endnu ikke har begyndt en udfasning af den omstridte turbokylling - kaldet ross 308. Anima anslår, at Rema 1000 årligt sælger omkring 10 millioner hurtigt voksende kyllinger. 

- Rema 1000 er en stor spiller i den danske detailbranche, og under parolen “discount med holdning” bryster de sig af at sætte dyrevelfærd i højsædet. Men god dyrevelfærd og turbokylling kan aldrig gå hånd i hånd. Derfor bør Rema 1000 som en moderne og ansvarlig kæde udfase den udskældte kylling, siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima, i en pressemeddelelse.

Flere kæder dropper turbokylling

Adskillige virksomheder og dagligvarekæder har i dag begyndt udfasningen af turbokyllinger. Det gælder blandt andre Espresso House, Joe & The Juice og 7-Eleven.

Dertil kommer Lidl og Aldi samt Coops mærke Frijsenborg, der skifter al fersk kylling i sortimentet til den langsommere voksende race Ranger Gold.

Alt sammen noget, der betyder velfærdsforbedringer for mindst 12 millioner kyllinger årligt.

Kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schrøder, undrer sig over Animas angreb på kæden.

- Vi er i fuld gang med at omlægge, og det ved Anima, som vi indtil nu har været i god dialog med, også godt. Derfor er vi ærgerlige over at skulle have sådan en tur i møllen, siger han til Politiken.

Forbrugerne skal med

Ifølge Jonas Schrøder er målet i Rema 1000 at udfase kyllingen af ross 308 helt. Men skal udfasningen være holdbar – også økonomisk – kræver det, at forbrugerne og producenterne er med på rejsen.

- Vi kommer ikke til at sætte en deadline på for at gøre Anima glade, siger Jonas Schrøder til Politiken.

Kyllinger af racen ross 308 har en daglig tilvækst på 63 gram og når slagtevægt på 33 dage. Kyllinger af racen ranger gold har en daglig tilvækst på 46 gram og lever i 49 dage.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125