23948sdkhjf

Nu kan grænsehandlen lukke igen

Parkeringspladsen foran Fleggaards butik i Harrislee lige syd for grænsen var onsdag eftermiddag trods silende regn fyldt med biler på danske nummerplader.

Coronasmitten i Tyskland er lige nu så høj, at landet torsdag med stor sandsynlighed kommer på Udenrigsministeriets orange liste. Det kan føre til skærpede indrejseregler, og derfor tog mange danskere turen over grænsen for at få fyldt depoterne af grænsehandelsvarer op.

Da Danmarks grænser tidligere på året lukkede, satte det en fuldkommen stopper for grænsehandlen, fordi kun danskere med et anerkendelsesværdigt formål måtte krydse grænsen.

Beslutningen om at genindføre disse restriktioner bliver truffet torsdag eftermiddag, når de nye danske rejsevejledninger meldes ud. De vil i givet fald gælde fra på lørdag.

Onsdag var der 48,6 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i Tyskland. Dermed har Tyskland med længder passeret den kritiske grænse, hvor Danmark indfører restriktioner. Det sker, når et land runder 30 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage.

I den periode, hvor grænsehandlen var lukket, oplevede dagligvarebutikker i det sydlige Danmark nærmest en salgseksplosion – særligt hvad angik typiske grænsehandelsvarer som øl, slik og sodavand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125