23948sdkhjf

Så er Amazon åbnet på vores breddegrader: Danske virksomheder, forbered jer

Den amerikanske nethandelsgigant Amazon har nu officielt åbnet sin svenske platform. Dermed har verdens største netbutik taget første skridt i det, der skal blive til en total tilstedeværelse i Skandinavien.

Efter flere år med kraftige rygter bekræftede Amazon tilbage i august, at man snart ville åbne ”et komplet digitalt tilbud i Sverige.” Onsdag gik Amazon.se i luften.

- Nu er Amazon på vores breddegrader, så nu har vi noget, som de erhvervsdrivende og forbrugerne kan spejle sig i. Et pejlemærke for, hvad der sker, når Amazon engang åbner i Danmark, siger Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) til RetailNews.

I første omgang ser det ud, som om Amazon ikke har taget sin medlemsklub Amazon Prime med til Sverige. Den indeholder en række medlemsfordele såsom gratis levering.

- Men det sker med al sandsynlighed inden for nogle måneder, vurderer Niels Ralund.

De svenske forbrugere får i første omgang gratis forsendelse, hvis de handler for mere end 229 svenske kroner, men det gælder kun for varer, der sendes via Amazons eget lager.

150 millioner varer - og flere på vej

Amazon oplyser i en pressemeddelelse, at svenskerne får adgang til over 150 mio. produkter fordelt på 30 kategorier. Mange af varerne kommer fra svenske virksomheder, lyder det.

- Vi kommer til at arbejde hårdt for at vinde de svenske forbrugeres tillid gennem udbygning af produktsortimentet, lave priser og en behagelig shoppingoplevelse, som de kan stole på, siger Alex Ootes, vicepræsident for European Expansion under Amazon, i pressemeddelelsen.

Niels Ralund fra FDIH forudser, at en del danske virksomheder vil prøve at sælge varer gennem Amazons svenske platform. Men han venter ikke horder af danske forbrugere, som stormer over på Amazons svenske site.

- Danskerne har i mange år kunnet købe via Amazons tyske hjemmeside. Her er der formentlig hurtigere leverance end fra Sverige, fordi Amazon har et lager kun 50 km syd for den danske grænse, siger Niels Ralund.

Danmark inden længe

Danske detailvirksomheder har i årevis talt om, hvornår Amazon kommer til Danmark. Da Amazon offentliggjorde sine planer om at gå ind i Sverige, kom det samtidig frem, at selskabet søger en markedschef, der kan stå for ekspansion til resten af Norden - herunder Danmark.

- Vi har længe forventet, at Amazon ville lancere inden black friday for at teste sitet henover efteråret, så det er klart og strømlinet til julehandlen 2020. Så vi forventer, at Amazon også vil etablere sig i Danmark inden længe, siger branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel.

Priserne på Amazon.se ser lige nu ud til at blive direkte konverteret fra priser i euro. Det kan tyde på, at Amazon har valgt en såkaldt soft launch i Sverige. Derudover kan mange produkter umiddelbart stadig ikke købes af danske forbrugere.

- Lanceringen af Amazon.se betyder, at danske virksomheder for alvor skal i gang med at forberede sig. Mange har allerede gjort meget for at styrke deres e-handel og gribe de digitale muligheder, og nu skal endnu flere i gang, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11