23948sdkhjf

Lukker i Danmark efter to konkurser og milliontab

Efter to konkurser og utallige underskud ser det nu endegyldigt ud til at være slut med den amerikanske legetøjskæde Build-A-Bear i Danmark.

I et nyt regnskab fra kædens danske selskab, Build-A-Bear Workshop Denmark, ApS, skriver ledelsen, at man med udgangen af året lukker sin eneste tilbageværende butik i Danmark – ved Tivoli i København.

Butikken var lukket i næsten tre måneder fra marts til juni som følge af coronakrisen, og selvom den igen er åben, er det altså kun for en kort periode.

Build-A-Bear har levet en tumultarisk tilværelse i Danmark, siden bamsekæden kom til landet i 2004. Idéen bag konceptet er, at kunder selv kan designe deres egen krammebamse og tilføre personlige præg.

Men selvom Build-A-Bear har solgt millioner af bamser i Danmark, har det ikke været nogen god forretning. I marts 2013 gik det danske selskab konkurs, men blev reddet af et ejerskifte.

Året efter måtte de nyere ejere give fortabt, hvorefter det amerikanske moderselskab overtog ejerskabet – og genåbnede butikken ved Tivoli. Det blev en dyr beslutning.

Siden genåbningen har det danske driftsselskab formøblet 9,3 mio. kr. Egenkapitalen er negativ, men den amerikanske ejer garanterer, at man vil holde hånden under selskabet indtil udgangen af januar 2021.

Build-A-Bears danske selskab har knap 20 ansatte. RetailNews forsøger at få en kommentar fra den amerikanske ejer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096