23948sdkhjf

74 år gammel butikskæde taber igen millioner

Det kendte danske brudekjolefirma Lilly, der blev grundlagt i 1946, kæmper med store milliontab, som gentagne gange har tvunget ejerfamilien til at gribe ind.

Kjolefirmaet med hovedsæde i Vejle tabte i seneste regnskabsår 6,5 mio. kr. Resultatet er i høj grad præget af coronapandemien, som helt eller delvist lukkede Lillys butikker i tre måneder.

- Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende set i lyset af Covid-19, som ramte lige i virksomhedens højsæson for salg af brudekjoler og øvrigt begivenhedstøj, skriver ledelsen i et nyt regnskab.

Sidste år måtte ejerfamilien bag Lilly skyde 10 mio. kr. i firmaet for at genetablere egenkapitalen. På 10 år har det familieejede kjolefirma tabt næsten 50 mio. kr.

En indbringende ejendomshandel

Lilly gennemgik for år tilbage et stort generationsskifte. Det betød, at aktiemajoriteten i dag ejes af direktør Anne-Kathrine Ulrich, der er tredje generation i virksomheden, samt søsteren Eva Dorthe Smith og kusinen Betina Brændgaard Tolstrup, der fungerer som formand.

RetailNews forsøger at få en kommentar til det nye regnskab fra direktør Anne-Kathrine Ulrich.

Pengene, som ejerfamilien bag Lilly har måttet skyde i det tabsramte firma, stammer blandt andet fra en stor ejendomshandel tilbage i 2017. Da solgte Lilly-familien den ejendom, der siden 1972 havde huset firmaets butik på Strøget i København.

Det indbragte 222 mio. kr.

Lilly har butikker i Danmark, Sverige og Tyskland samt et stort forhandlernet i hele Europa.

I indeværende regnskabsår forventer ledelsen ”et forbedret resultat”, lyder det i regnskabet.

Lilly beskæftiger i omegnen af 40 fuldtidsansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156