23948sdkhjf

Fleggaard lukker butikker

Nye restriktioner fra Tyskland har sat en brat stopper for den ellers så indbringende grænsehandel og tvunget den største aktør, Fleggaard-koncernen, til igen at tage drastiske midler i brug.

Halvdelen af Fleggaards butikker er midlertidigt lukket, og det samme er fire ud af otte Calle-butikker. Det fremgår af grænsebutikkernes respektive hjemmesider.

Danskere, der vil over grænsen for at hente billige øl eller sodavand, skal nu i op til 14 dages karantæne. Dermed har Tyskland reelt lukket for grænsehandlen.

De nye restriktioner kommer på et kritisk tidspunkt for grænsebutikkerne, som ser ind i at få ødelagt den vigtige julehandel.

Højsæson i fare

Det er ikke første gang i år, at Fleggaard-koncernen, som sidste år omsatte for 7 mia. kr., har måttet lukke adskillige butikker. Det skete også i foråret, da kun danskere med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål havde lov til at krydse grænsen.

Køb af billig slik og dåsebajere var ikke anerkendelsesværdigt.

Under normale omstændigheder valfarter danskere til grænsebutikkerne i november for at fylde lageret til jul. Det bliver nu ikke muligt. Dermed står Fleggaard og de øvrige grænsehandelsaktører til at miste en betydelig del af deres omsætning.

Til gengæld kan købmændene på den danske side af grænsen formentlig se frem til flere kunder i butikken.

Søndag trådte nye regler i kraft, som betyder, at indrejsende fra Danmark i bil skal henvende sig til de lokale myndigheder og udfylde en særlig formular for at komme ind i landet, mens indrejsende med fly, færge, tog eller bus vil få formularen udleveret.

Grænsependlere er dog undtaget, og der kan være regionale forskelle, oplyser Udenrigsministeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125