23948sdkhjf

Dansk modefirma afværgede total nedtur

Den danske modetøjsvirksomhed Second Female stirrede ind i en nedtur af dimensioner, da coronapandemien tidligere på året brød ud.

80 pct. af Second Females omsætning er eksport – særligt til Nordeuropa – men trods lukkede butikker og stor usikkerhed klarede modevirksomheden sig nogenlunde helskindet gennem de første måneder af krisen.

Det viser et nyt årsregnskab for perioden juli 2019 til juni 2020.

Second Female måtte nøjes med et overskud efter skat på 9 mio. kr. mod 14,5 mio. kr. året før. Det var i lyset af omstændighederne tilfredsstillende, skriver ledelsen i regnskabet.

Ejerne af Second Female er Preben Laust Jørgensen og Steen Holtermann. Tre år i træk havde de hevet henholdsvis 5, 10 og 15,5 mio. kr. ud i udbytte.

Det blev der intet af i seneste regnskabsår.

Har tilpasset organisationen

Second Female oplyser ikke præcise tal for sin omsætning, men bruttofortjenesten landede på 24,6 mio. kr. mod 28,5 mio. kr. året før. Egenkapitalen i selskabet er opgjort til 27 mio. kr.

I indeværende regnskabsår forventer Second Female en lavere omsætning og et lavere driftsresultat som følge af coronapandemien, der fortsat raser.

- Vores resultatdannelse er blevet lavere end budgetteret, og vi har ligeledes tilpasset vores organisation til et lidt lavere aktivitetsniveau. Men indvirkningen forventes ikke at få væsentlig indvirkning på selskabets finansielle stilling og udvikling, idet selskabets salg forventes at fortsætte, skriver ledelsen i regnskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125