23948sdkhjf

Vestager slår ned på Amazons dobbeltrolle

Efter at have foretaget en undersøgelse af muligt brud på EU's konkurrenceregler hos Amazon går EU-Kommissionen videre med sagen og sender en indsigelseserklæring til den amerikanske e-handelsvirksomhed.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager slår ned på, at Amazon har en særlig dobbeltrolle, hvor data benyttes på konkurrenceforvridende vis.

Den amerikanske nethandelsvirksomhed udbyder en markedsplads for andre forhandlere, men med salg af egne produkter er den også konkurrent til disse.

- Med den kraftigt stigende e-handel og med Amazon som en førende platform for e-handel, er det vigtigt med en fair og uforstyrret adgang for alle sælgere, siger Vestager i en skriftlig udtalelse.

Amazon kan ifølge EU-Kommissionens vurdering misbruge sin viden om tredjepartsforhandlere i sin konkurrence imod dem.

Sagen mod Amazon er blot en af flere EU-sager mod store amerikanske it-giganter. Vestagers armlægning med både Google og Apple er endnu ikke slut ved EU-Domstolen.

Det er ikke første gang, at den danske kommissær har fat i Amazon.

I 2017 krævede EU-Kommissionen i en afgørelse, at Luxembourg skulle indkræve 250 millioner euro i skat fra den amerikanske virksomhed. Den afgørelse er anket.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.16