23948sdkhjf

Rema 1000-ejer ændrer navn og sigter mod børsen

Den norske detailgigant Reitangruppen, der bl.a. står bag Rema 1000, skifter både navn og struktur og sætter samtidig kurs mod børsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Navnet ’Reitangruppen’ bliver til ’Reitan’, og fem forretningsområder samles til tre. I et af dem, Reitan Handel, indgår bl.a. datterselskaberne bag Rema 1000, 7-Eleven og Uno-X i Danmark. Her bliver Ole Robert Reitan øverste chef.

De nye ændringer træder i kraft til januar næste år. Samtidig undersøges muligheden for at børsnotere Reitan Handel og i den forbindelse gøre en minoritetsdel af aktierne tilgængelige for andre aktionærer.

- Jeg tror på spredt ejerskab. Flere burde eje mere. Hvis dette sker, får vi en arena for medejerskab, som jeg håber, at vores ansatte - købmænd og kunder - bliver en del af, udtaler Odd Reitan, der er bestyrelsesformand i familiekoncernen.

Stor succes i Danmark

Reitan blev etableret for 72 år siden med den første butik i Trondheim og er siden vokset betydeligt. I hjemlandet Norge har koncernens discountkæde Rema 1000 i en årrække tabt markedsandele, mens den herhjemme nyder fremme som en af landets mest succesfulde kæder.

Reitan henter 44 pct. af sin omsætning uden for Norge. Her står Rema 1000 Danmark for en stor del med over 17 mia. kr. i årlig omsætning.

Reitan-familien er blandt Norges rigeste anført af Odd Reitan.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141