23948sdkhjf

Dansk Supermarked forudser øget omsætning

TEMA: LUKKELOVEN – Når lukkeloven liberaliseres fra 1. oktober i år, vil Dansk Supermarked udnytte muligheden til at tilbageerobre markedsandele om søndagen.
Lukkeloven liberaliseres med virkning fra 1. oktober 2012, hvorefter detailhandlerne har mulighed for at holde åbent døgnet rundt alle årets dage med undtagelse af helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag samt efter kl. 15 på nytårsaftensdag.

Food Supply har spurgt direktør i Dansk Supermarked, Henrik Kirketerp, hvilke konsekvenser det får for kædens butikker.

- Vi vil forsøge at udnytte de yderligere liberaliserede åbningstider ved at holde åbent søndag inden for de givne rammer, siger Henrik Kirketerp, som ikke har planer om at gøre døgnåbne supermarkeder til en fast del af konceptet.

- Det tror jeg ikke, man vil komme til at se. Måske som en enkeltstående begivenhed eller event, men jeg tror ikke, der er kundepotentiale i det som et fast initiativ.

Vil liberaliseringen af lukkeloven have negative konsekvenser for de mindre butikker blandt kæderne i Dansk Supermarked?

- Det tror jeg ikke. De mindste butikker, vi har, er DøgnNetto, og de vil måske skulle kæmpe lidt hårdere for det, men her er det så en fordel, de alle sammen ligger i Storkøbenhavn.

Henrik Kirketerp ønsker ikke at spilde et eneste sekund ved at holde lukket på søndage fra oktober og forventer, at Dansk Supermarked her kan erobre markedsandele fra konkurrenterne.

- Vi snakker trods alt om at holde åbent inden for et normalt spænd, hvor kunderne er vant til at handle. De små butikker har jo længe holdt åbent om søndagen, så det er noget af den omsætning, vi gerne skal hente hjem igen. Så ja, jeg tror på en øget omsætning, lyder konklusionen.

TEMA: LUKKELOVEN
DSK: Liberaliseringen rammer de små
Coop: Konkurrencen bliver skærpet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.599