23948sdkhjf

Får sløjfet gæld og reddes fra konkurs: Jeg skal lige sunde mig

Den danske herretøjskæde Bertoni bliver holdt i live af dens kreditorer til stor lettelse for adm. direktør Bent Birger Rasmussen. Det skriver Børsen.

På et møde i Skifteretten i Aarhus torsdag accepterede et flertal af kreditorerne i Bertoni forslaget om at sløjfe 85 pct. af tøjkædens gæld. Dermed overlever Bertoni den rekonstruktion, som tøjkæden gik i den 2. oktober.

- Det er jo nyt for os, at vi er gældfri. Jeg skal lige sunde mig på det, siger adm. direktør Bent Birger Rasmussen til Børsen.

Det er Bertonis største selskab, Bertoni af 1972 A/S, som står for engrosdistribution og onlinesalg samt fire af kædens butikker, der har været under rekonstruktion.

Selskabet har en samlet gæld på 24 mio. kr., men slipper altså med at betale 3,5 mio. kr. Derudover er Danske Bank sikret 7 mio. kr. gennem pant i virksomheden.

En hård rejse forude

Selvom Bertoni slap helskindet gennem rekonstruktion og får streget størstedelen af sin gæld, ligger der stadig et stort arbejde i at gøre kæden til en sund forretning.

Bent Birger Rasmussen siger til Børsen, at han håber at kunne opretholde det samme antal butikker – 13 i Danmark og 9 i Norge – men at det endnu er usikkert.

Bertoni kom ud af 2019 med et dundrende underskud på 12,8 mio. kr. og forventer i år som følge af coronakrisen at tabe over en tredjedel af sin budgetterede omsætning. Derfor ender 2020 også med et markant tab.

Over de seneste fem år har Bertoni samlet formøblet knap 28 mio. kr. Ejeren, kapitalfonden Vektor Kapital, har måttet skyde et tocifret millionbeløb ind for at sikre driften.

Bertonis øvrige ni butikker i Danmark ejes af et andet selskab, som ikke har været omfattet af rekonstruktionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156