23948sdkhjf

Stor prisanalyse fælder dom over black friday

Kan man gøre et kup under årets største tilbudsuge, eller bliver man snydt, så vandet driver? Det spørgsmål er der forskellige svar på, afhængigt af hvem man spørger, men nu forsøger prissammenligningstjenesten Pricerunner at finde ud af, hvem der har ret.

Det skriver JydskeVestkysten.

Pricerunner har lavet en ny stor prisanalyse af de 12.620 mest populære produkter i perioden seks måneder før og seks måneder efter sidste black Friday. Analysen viser, at 38 procent af de mest populære produkter når deres hidtil laveste pris på black friday.

- Der er ikke bedre rabatter på black friday end til de andre udsalg, men forskellen er, at der er flere tilbud at vælge mellem, siger Pricerunner-direktør Martin Andersen.

Cykler og bøger er ifølge analysen de produktgrupper, som bedst kan betale sig at købe under black friday.

Men selvom analysen peger på store besparelser i ugen op til og på selve black friday, advarer Martin Andersen mod falske tilbud. Her hæves prisen på varer op til udsalget, så den bliver kunstigt høj og rabatten bagefter ser større ud, end den reelt er.

Samme advarsel lyder fra Forbrugerrådet Tænk.

Unge på tilbudsjagt

Black friday er den største shoppingdag i Danmark, men bliver i år noget anderledes på grund af coronapandemien. For at undgå al for megen travlhed i butikkerne har de fleste butikker og kæder valgt at sprede tilbudsdagen ud over hele ugen.

En ny YouGov-undersøgelse fra Nets viser, at 52 procent af danskerne planlægger at gå på tilbudsjagt. Det er en lille stigning fra tidligere år.

Det er især de unge forbrugere, der ser ud til at stå bag de fleste indkøb. 72 procent af de 18-29-årige har tænkt sig at svinge kreditkortet på black friday.

– Black friday kommer til at sparke julehandlen i gang hos forretningerne, og det er tiltrængt i denne corona-periode. Og det er blandt de unge, der er flest, der deltager. Det er positivt at se, fordi de unge normalt er hårdest ramt økonomisk, siger Natalia Laursen, marketingchef i Nets.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141