23948sdkhjf

DANÆG klar med biodynamiske æg

DANÆG A/S slår nu et slag for de biodynamiske æg, som fra denne uge kan købes i Irma.
Hvor det hidtil har været nødvendigt at tage en tur på landet for at købe biodynamiske æg, er det nu muligt i Irma, som har indgået en aftale med DANÆG.

- Et af vores mål er at sikre, at forbrugerne får æg af høj kvalitet, når de vælger DANÆG. Samtidig bestræber vi os hele tiden på at kunne tilbyde forbrugerne nye og innovative produkter. For os er der ingen tvivl om, at biodynamiske æg vil være interessante for det stigende antal forbrugere, der efterspørger fødevarer af høj kvalitet fra et helhedsorienteret landbrug med god dyrevelfærd – og som gerne vil betale lidt ekstra for at få netop det, siger koncernchef hos DANÆG, Morten Hellesen.

Han konstaterer, at biodynamiske varer allerede nu er et stort hit i Tyskland, hvor DANÆG sælger de biodynamiske æg gennem store tyske detailkæde Kaiser Tengelmann, der ejer ca. 150 butikker i Berlin-regionen.

Hvis de danske forbrugere tager imod de biodynamiske æg på samme, positive vis, vil de blive mulige at købe andre steder end Irma i en nær fremtid.

Et minimum af uønskede stoffer
Biodynamiske æg er kendetegnet ved at være produceret efter både de økologiske regler og de mere krævende Demeter-regler. De biodynamiske demeter-regler kræver bl.a. at hønsene indgår i en større sammenhæng, hvor gården ses som en helhed, der består af en sund mangfoldighed af naturelementer, planter, dyr og mennesker.

I et biodynamisk landbrug med høns og grise er der også køer eller får for at skabe en god balance. Der er desuden den forskel i forhold til almindelig økologi, at det meste af foderet skal være dyrket biodynamisk, og der ikke må bruges konventionelt dyrket foder.

Fakta: DANÆG’s biodynamiske æg
DANÆG’s biodynamiske æg er produceret af Danmarks eneste producenter af biodynamiske æg nemlig ægteparret Karin & Christian Petersen, som driver Birkelund Æg I/S i samarbejde med gårdsammenslutningen Jejsing Demeter I/S tæt ved Tønder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094