23948sdkhjf

Butiksrøvere bliver til gaderøvere

En styrket sikring af butikkerne betyder, at mængden af røverier i butikker fortsat falder. Røverne får deres udbytte på gaden i stedet
Stadig færre medarbejdere i butikker og på servicestationer står ansigt til ansigt med en røver. Mængden af røverier er i 2011 faldet med knap 15 procent sammenlignet med 2010. Det cementerer det knæk på røverikurven, som begyndte i 2010. Sammenlignet med 2009, da kurven var på sit højeste, er der sket et fald på 26 procent på landsplan. Det viser et specialtræk fra Rigspolitiets statistik.

Men røverne er stadig på jagt efter lette penge, og dem henter nogle kriminelle nu på gaden i form af gaderøverier. Det gætter vicepolitiinspektør og efterforskningsleder ved Københavns Politi, Tommy Keil, i hvert fald på.

- Jeg har ikke videnskabeligt bevis på, at de forbrydere, der tidligere ville have røvet en butik, nu laver et gaderøveri, men det er da en tanke. Billedet ændrer sig hele tiden i takt med, at sikringen bliver bedre nogle steder, og det er i hvert fald de samme typer, som begår gaderøverierne, siger han.

I Københavns politikreds, der dækker en fjerdedel af befolkningen, er mængden af røverier mod butikker og servicestationer faldet med 27 procent i 2011. I samme periode er der sket en stigning i gaderøverier på 28 procent.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.234