23948sdkhjf

Milliard-tab for danske butikker

Regeringens jagt på indtægter til statskassen fra nye afgifter kommer til at ramme de danske butikker hårdt.
Dagligvarebutikker og kiosker står til i 2012 at miste en omsætning på godt en mia. kr., når afgifterne på cigaretter stiger, viser tal fra skatteministeren.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), er af formanden for Folketingets skatteudvalg, Gitte Lillelund Bech (V) blevet afkrævet detaljerede beregninger over den virkning, de øgede afgifter på cigaretter i Danmark vil få på salget i de danske butikker og grænsehandelssalget.

Ministerens beregninger viser, at salget i de danske butikker vil falde til 6.467 mio. cigaretter, hvilket svarer til et fald på 595 mio. cigaretter. Hvis man regner med, at en pakke cigaretter i gennemsnit indeholder 20 styk, vil det give et fald på cirka 29,7 mio. pakker, som dagligvarebutikkerne og kioskerne kommer til at sælge mindre.

Hvis disse pakker blev solgt til den gamle pris på 35 kr., betyder det en mistet omsætning i de danske butikker på cirka 1,04 mia. kr.. Regner man med den forhøjede pris efter afgiftsstigningen, som træder i kraft til april, vil faldet være cirka 1,13 mia. kr.

Regeringen har vedtaget afgiftsstigningen, som betyder, prisen for en pakke cigaretter stiger med 3 kr. fra 35 til 38 kr.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078