23948sdkhjf

Snart er hvert fjerde indkøb syd for grænsen fødevarer

Højere fødevarepriser får ikke blot stadig flere forbrugere til at handle i discountbutikkerne. Flere og flere danskere vælger i dag at købe deres dagligvarer i Tyskland og Sverige for at banke udgiften på husholdningsbudgettet ned.
Det er en trafik, som vil vokse i de kommende år i takt med stigende afgifter på flere og flere fødevarer og dermed højere priser på dagligvarerne, vurderer Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

- Danskerne prøver at spare, hvor de kan, og andelen af fødevarer, de køber syd for grænsen og i Sverige, vil helt sikkert vokse i de kommende år, siger han til Dansk Handelsblad.

Landbrug & Fødevarer gennemførte i slutningen af sidste år en analyse af danskerne og grænsehandel. Undersøgelsen viser, at danskerne hvert år køber ind for cirka 6,6 mia. kr. uden for landets grænser.

Det nye i undersøgelsen er, at øvrige dagligvarer end øl, vand, vin og spiritus i dag udgør 13 procent af danskernes grænsehandel i Tyskland og Sverige, svarende til omkring 860 mio. kr. Den andel vil stige i de kommende år.

- Det er ikke urealistisk, at dagligvarerne inden for få år vil fylde 20-25 procent, og det vil sige, at salget af dagligvarer til danskerne i tyske og svenske butikker vil passere en mia. kr., siger Klaus Jørgensen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094