23948sdkhjf

Kulden hård ved butikkernes flaskeautomater

De lave temperaturer går ikke kun ud over danskernes køretøjer, vandrør og varmeregning. Også butikkerne flaskeautomater har nogle hårde dage.
Også butikkernes flaskeautomater har nogle hårde dage, oplyser De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer mere end 1.300 dagligvarebutikker, der alle modtager flasker og dåser med pant.

- Mange kunder opbevarer de tomme flasker og dåser i carporte, udhuse eller i bilernes bagagerum. Ofte ligger der en sjat væske tilbage i emballagen, men butikkernes komprimatorer, der maser dåser og plastflasker med pantmærker flade, er ikke bygget til at knuse isen i flasken eller dåsen, oplyser vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd.

Mange komprimatorer risikerer derfor at sætte ud i disse dage, fordi de ikke kan mase emballager med frosne sjatter. Det kan give uregelmæssigheder i flaskeområdet, da de frosne sjatter kan få maskineriet til at gå i stå.

Derfor opfordrer Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd, forbrugerne til altid at tømme sjatterne, inden de går ind i butikken for at få udbetalt panten.

- Uanset om det er vinter eller mere normalt klima er det altid bedst, hvis flasken eller dåsen er tømt. Jo flere sjatter i de tomme emballager - des oftere er der behov for service og reparation til flaskeautomaten, og når automaten er ude af drift, kan det øge ventetiden for kunden, siger Claus Bøgelund Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063