23948sdkhjf

Orkla ramt af danske afgifter

Det danske marked er blevet ”særligt krævende” på grund af fedtafgiften, skriver Orkla i selskabets årsrapport, som ellers byder på fremgang.
Den danske fedtafgift er ikke ligefrem populær hos Orkla-koncernen, som flere gange fremhæver Danmark som et besværligt marked at operere på i den netop publicerede årsrapport for 2011.

- Indførelsen af en afgift på mættet fedt i Danmark medførte et lavere salg. Markedsudviklingen var særligt krævende i Danmark og Finland. Markedsandelene blev samlet set opretholdt, men med varierende udvikling mellem selskaberne, skriver Orkla-ledelsen og fremhæver blandt andet Beauvais Foods for en negativ udvikling i Danmark sammenlignet med 2010.

Generelt er der dog ingen grund til sure miner i Orkla-koncernen, som præsterede en fremgang i omsætningen på 6 % til 61 mia. norske kr., mens driftsresultatet endte på 4,041 mia. norske kr. og dermed var cirka 100 mio. norske kr. bedre end i 2010.

Endelig skal det med, at Orkla i form af 47-årige Karl Otto Tveter har fået ny koncerndirektør i Legal Affairs. Tveter indtræder endvidere som medlem af Orklas koncernledelse.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078